Skip to main content
Laser micromachining

Razendsnelle microlaserprecisie
voor complexe componenten

Met uiterste nauwkeurigheid en (kosten)efficiëntie

Nauwkeurig
(Kosten)efficiënt
Snel
Hoogwaardige precisiebewerkingen met micromachining

Razendsnel, precies en kostenefficiënt

Ontdek hoe we met razendsnelle microlaserprecisie uw wensen voor complexe componenten en sub-assemblies realiseren. Met onze lasers microsnijden, microboren en microlassen we fijne structuren en patronen in vrijwel alle materialen, op een schaal van enkele microns tot enkele honderden microns.

Dankzij de hoogwaardige precisiebewer­kingen zorgt laser micromachining voor efficiëntere, kleinere en lichtere producten. Met betere prestaties, langere levensduur en kostenbesparingen. 

Voordelen
 • Hoge precisie
  uiterst nauwkeurige bewerkingen 
 • Minimale thermische schade 
  meer precisie en kwaliteit
 • Hoge (lever)betrouwbaarheid 
  minder kans op fouten en faalkosten
 • Hoge reproduceerbaarheid
  consistent eindproduct
 • Breed toepasbaar
  geschikt voor vrijwel alle materialen

Laser micromachining

Hoogwaardige microlaserbewerkingen: snijden, frezen, boren, structureren en perforeren.

 • Bewerkingen 0,003 mm tot 0,05 mm
 • Ultra korte puls
 • Infrarood tot ultraviolet
 • Koude ablatie
 • Alle materialen

Micromachining siliconen

micromachining quartz


Koude ablatie

Bij koude ablatie wordt materiaal via verdamping verwijderd, met minimale warmteoverdracht.
Deze methode is geschikt voor het bewerken van harde materialen met een lage thermische tolerantie, zoals glas, keramiek en diamant.

Minimale thermische beïnvloeding

Koude ablatie minimaliseert de kans op thermische schade en vervorming. Het materiaal absorbeert de energie van de laser, waardoor het verdampt zonder te smelten of te verbranden.

Hoge precisie en nauwkeurigheid

Via koude ablatie zijn met hoge precisie zeer complexe structuren te maken. Belangrijk bij hoog­waardige toepas­sin­gen in de fijnmechanische machinebouw en optische industrie.

Schone oppervlakken

Koude ablatie verwijdert materiaal met minimaal verlies, zonder smelten of achterlaten van residu. Dit minimaliseert het risico op contaminatie en bespaart tijd en geld in het productieproces.

Duurzame productie

Er is geen fysiek contact tussen het gereedschap en het materiaal. Dit voorkomt slijtage, waardoor het een duurzame en kosten­effectieve methode voor materiaalbewerking is.

Sublimatie

Bij sublimatie wordt materiaal verwijderd via een directe overgang van vast naar gas. Ideaal voor toepassingen die extreme precisie en schone oppervlakken vereisen. Denk aan zachte materialen met een lage thermische tolerantie, zoals polymeren en biologische weefsels.

Minimale thermische beïnvloeding

Sublimatie verwijdert materiaal zonder het te smelten, waardoor de thermische schade minimaal is. Belangrijk bij het bewerken van zachte materialen met een lage thermische tolerantie.

Hoge precisie en nauwkeurigheid

Via sublimatie zijn met hoge precisie zeer complexe structuren te maken. Belangrijk bij de productie van o.a. hoogwaardige micro-elektronica en biomedische apparaten.

Schone oppervlakken

Sublimatie verwijdert materiaal met minimaal verlies, zonder te smelten of residu achter te laten. Dit minimaliseert het risico op contaminatie en bespaart tijd en geld in het productieproces.

Duurzame productie

Er is geen fysiek contact tussen het gereedschap en het materiaal. Dit voorkomt slijtage en maakt het tot een duurzame en kosten­effectieve methode voor materiaalbewerking.

Wat kunnen we voor ú betekenen?
Daag ons uit

Ontdek wat precisie precies is.
En hoe we uw ontwerp- of fabricageproces verder kunnen optimaliseren en innoveren.
We schrijven graag mee aan uw succes.